rafiki, Zbiornik LPG moze byc toroidalny albo walcowe - poczytaj
Zamieszczone przez elpolacco
Obstawiam, że cały przebieg wykręcili na LPG tylko do kwietnia 2013r. zaprzestali serwisowania LPG. Z serwisu LPG wygląda, że założyli zaraz po zakupie instalację.
I tu sie mozesz pomylic. Jesli to auto ma chociaz polowe przebiegu na LPG to bedzie super. To sa auta z firmy forumowicza, ktory opisywal swoje TDI w odpowiednim watku. Od poczatku byly problemy z LPG oraz chlopaki nie maja czasu tankowac jak na trasie zabraknie gazu. Tankowanie zwykle jak konczyla sie dniowka jednego i drugiego zbiornika, bo przeciez 1000km zrobi na dwoch zbiornikach.
3 latek z przelotem 280tys.km 1.6MPI 102KM z LPG z polskiego salonu. Widać, ze jeździła po trasie bo kiera zachowała się całkiem dobrze na ten przebieg. Co dziwniejsze, auto nie ma tempomatu :shock:
Obecnie 308tyś na sterowniku ( 115tyś na liczniku ). Kupiłem już cofnięty żeby nie było.
Gruszka od turbo wymieniona. Teraz przy kręceniu do 4tyś wywala mi błąd emission workshop, na dniach sprawdzę o co chodzi. Trochę w zawieszeniu z przodu wymieniłem. Autko jeździ i nie sprawia problemów, ale od zakupu cały czas coś tam robię przy nim. Za dużo wymagam :wink:
Tak dla ciekawości. Kolega jest w posiadaniu OIIFL z 2010 r. 1.9 tdi BLS. Auto ostro latało po europie, jednak przy przebiegu ok. 200 tys.km został wywalony DPF. Potem długo długo bez większych problemów i napraw (tylko niezbędny serwis).
Jakieś dwa m-ce temu zaczął szwankować wtrysk, więc kolega zregenerował wszystkie cztery. Przy okazji wymienił wałek chyba rozrządu, bo mechanik stwierdził iż może być z nim po takim przebiegu problem i robił coś z panewkami.
Aktualny przebieg skody to 670 tys.km.
Auto nadal gania i ma się dobrze. A- przy ok. 500 tys. km wymiana kompletnego sprzęgła i dwumasy.
Wnętrze auta wygląda naprawdę dobrze. Fotel nie jest przetarty, jedynie wysiedziany. Kierownica lekko podmęczona, ale nie jest jakoś mocno wylizana.
Tak na oko można by jej zrobić przebieg 250 tys.km i nikt by nie dał jej więcej.
Kumpel ma Octavkę I 1.9 TDI 90km z 00r. z przelotem ponad 700kkm. Od samego początku w jednych rękach. Twierdzi, że nie będzie sprzedawał bo drugiej tak niezawodnej nie znajdzie
Komentarz